Pileći ajmokac po receptu naših baka!!!
Osnovni sastojci: piletina, mleko, pavlaka, puter, brašno, beli luk, ulje, začini. Sastojci 300 ml supe kuvano pileće meso 50 ml mleka 1 kašika pavlake komadić putera 1 kašika limunovog soka 4 čena belog luka 1 kašika brašna 1 kašika začina peršunov list, mirođija malo ulja Priprema 1. Skuvati supu, povaditi meso i povrće. Meso iseckati. Na maslacu i ulju propržiti kašiku brašna pa dodati seckan beli luk. Zatim dodavati po malo supe i mešati do željene gustine. 2. U mleko staviti pavlaku, dobro izmutiti žicom, ajmokac skloniti sa šporeta pa dodati mleko i pavlaku u njega i mešati žicom da se ne zgrudva. 3. Vratiti na šporet dodati začin, mirođiju, i seckan peršunov list. U to dodati na kraju seckano pileće meso. Ako je potrebno dodati još supe ako smatrate da je ajmokac gust. 4. Isključiti šporet i naš sos je gotov. Servirati uz kuvano povrće iz supe. Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs