Torta Brzi Gonzales: Savršeni kremasti slojevi na kori od keksa!
Brza i ukusna ... Za sve nas koji nemamo višak vremena!!!
Sastojci Količina
plazma keks 200 g
mleveni pečen lešnik 100 g
kokosovo ulje 100 g
mleko 5 kašika
kompot od borovnica 1 tegla
šećer 2 kašike
puding od vanile 1
puter 50-100 g
čokolada 250 g
slatka pavlaka 250 ml
kokosovo ulje 50 g
med 1 kašika
Kako pripremiti
Pomešajte, plazmu, lešnike, kokosovo ulje i mleko da dobijete finu konzistentnu masu. Ovu smesu za koru utapkajte uz dno kalupa (24 cm) i ostavite da se ohladi.
Za fil stavite kompot sa šećerom na ringlu da uvri. U drugoj posudi razmutite puding sa malo šećera i vode. Kada je voće proključalo dodajte puding i skuvajte fil. Fil malo ohladite i dodajte puter, pa zatim sipajte preko kore.
Stavite pavlaku na ringlu i zagrejte je do tačke ključanja. Sada je sklonite sa ringle i ubacite čokoladu, kokosovo ulje i med i mešajte dok se sve lepo ne poveže. Ohladite malo i sipajte preko ohladjenog fila. Ohladite tortu lepo.
Tortu možete dekorisati po želji. Ja sam ovog puta iskoristila malo ferrero, giotto kuglica, listiće badema i brusnica...