Torta s malinama – brza, jednostavna i nadasve fina
Da se ja pitam, postojale bi samo voćne torte. Naravno, prvo s malinama.. Čokolada mi ni ne treba… Mislim da nikad tortu nisam brže pripremila, a da je još brže nestala s tanjura! Tako sočna, kremasta i lagana. Probajte, nećete požaliti.
Sastojci za biskvit:
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
3 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
1 dl mlijeka
Sastojci za kremu:
5 žumanjaka
50 g šećera
500 g mascarpone sira
2 dl vrhnja za šlag
6 listića želatine
150 g malina
300 g malina
Priprema biskvita:
Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz neprekidno mućenje.
Dodati brašno i prašak za pecivo i lagano kuhačom umiješati. Koru peći u kalupu promjera 28 cm oko 10 – 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Priprema kreme:
Umućene žumanjke i šećer kuhati na pari do 72 °C.
Ohladiti.
Mikserom umiješati sir, tučeno slatko vrhnje i otopljenu želatinu.
Ostala priprema:
150 g malina usitniti u blenderu i procijediti.
Sok od malina umiješati u pola kreme.
Ispečeni biskvit preliti vrućim mlijekom i ohladiti.
Na biskvit složiti 300 g malina te preliti kremom od malina.
Ohladiti u zamrzivaču te preliti bijelom kremom.
Tortu držati u hladnjaku oko
10 sati prije posluživanja.
Dobar tek!
Izvor: 24sata