Torta s malinama – brza, jednostavna i nadasve fina

Da se ja pitam, postojale bi samo voćne torte. Naravno, prvo s malinama.. Čokolada mi ni ne treba… Mislim da nikad tortu nisam brže pripremila, a da je još brže nestala s tanjura! Tako sočna, kremasta i lagana. Probajte, nećete požaliti. Sastojci za biskvit: 5 bjelanjaka 5 žlica šećera 3 žlice brašna 1/2 praška za pecivo 1 dl mlijeka Sastojci za kremu: 5 žumanjaka 50 g šećera 500 g mascarpone sira 2 dl vrhnja za šlag 6 listića želatine 150 g malina 300 g malina Priprema biskvita: Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz neprekidno mućenje. Dodati brašno i prašak za pecivo i lagano kuhačom umiješati. Koru peći u kalupu promjera 28 cm oko 10 – 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Priprema kreme: Umućene žumanjke i šećer kuhati na pari do 72 °C. Ohladiti. Mikserom umiješati sir, tučeno slatko vrhnje i otopljenu želatinu. Ostala priprema: 150 g malina usitniti u blenderu i procijediti. Sok od malina umiješati u pola kreme. Ispečeni biskvit preliti vrućim mlijekom i ohladiti. Na biskvit složiti 300 g malina te preliti kremom od malina. Ohladiti u zamrzivaču te preliti bijelom kremom. Tortu držati u hladnjaku oko 10 sati prije posluživanja. Dobar tek! Izvor: 24sata