Gurmanski hit za zimnicu koji ćete praviti svake godine! (RECEPT)
Sezona pripremanja zimnice uveliko je počela, a pored standardnog ajvara, kiselih krastavčića i peglanih paprika, preporučujemo vam da probate pravi gurmanski hit - cepkanu papriku! Sastojci: 5 kg paprike, 5 kašika alkoholnog sirćeta, 1 kašika morske soli, 1 glavica belog luka, celerov list, 100 ml ulja. Priprema: Papriku ispeći, očistiti je i izvaditi seme. Zatim je iscepkati i staviti na rešetku da se cedi najmanje sat vremena. U šerpu sipati ulje, pa kad se ugreje, staviti papriku da se prži i dodati so. Pržiti je oko sat vremena, a pred kraj dodati sirće, celer i krupno sečen beli luk. Pakovati u sterilisane tegle i dobro zatvoriti metalnim poklopcima. Tegle staviti u rernu na 90 stepeni 90 minuta. Tu ih ostaviti do sutradan da se ohlade, pa ih složiti u police sa ostalom zimnicom. stil.rs