Pohovane paprike punjene sirom: Krckavo i kremasto u isto vreme! (RECEPT)
Verujemo da se većina domaćica snašla i da već ima u frizu pečene paprike... Vreme je pravljenja zimnice, i ako ste bile vredne i završile taj naporan posao, predstoji vam jedno gastronomsko uživanje koje možete podeliti sa vašom porodicom. U pitanju su pohovane paprike punjene sirom. Preukusni zalogaji, koji će vas zasititi, puni su vitamina, a možete ih služiti uz pire krompir. Slažu se sjajno! Pa da počnemo... Sastojci: 10 pecenih crveni paprika 400 gr mladog sira 100 gr brašna 3 jaja 1/2 kašičice soli 1/2 kašicice vegete 3 -4 dl ulja Priprema Pečene crvene paprike očistiti od ljuske i peteljki. U posebnu činiju izdrobiti sir viljuškom, dodati jedno jaje, malo soli i vegetu, pa izjednačiti masu. Svaku papriku raseći na jednom mestu po dužini i u napravljeni otvor staviti pripremljen sir, pa malo stegnuti papriku, da se slepi sa sirom. Valjati u brašno, a zatim u umućena jaja, u koja se doda malo vegete. Pržiti 2 do 3 minuta sa jedne, pa onda i sa druge strane, da paprike lepo porumene. Vaditi na papirni ubrus, da upije višak masnoće. Prijatno! stil.rs