Sos od paradajza po receptu naših baka: Samo 3 sastojka, bez ikakve hemije! (RECEPT)
Iako se malo duže sprema, trud će vam se itekako isplatiti. Sos od paradajza se jedostavno pravi, ali treba da znate da će vam oduzeti malo više vremena zbog čišćenja i dugotrajnog kuvanja. Međutim, itekako će vam se trud isplatiti, jer sem soli i šećera nema nikakve druge dodatke. Priprema: Paradajz operite i isecite na kriške kao za salatu. Kuvati i povremeno mešati dok koža ne krene sama da se odvaja. Nakon toga, šerpu sklonite sa vatre i pustite da se malo ohladi. Zatim ispasirajte paradajz i dodajte so i šećer. Ako želite kiseliji ukus, stavite više soli, a ako volite slađi, malo više šećera. Kuvajte na laganoj vatri i povremeno promešajte dok ne dobijete željenu gustinu (ređe kao sok ili gušće kao sos). Sipajte u sterilizovane staklene boce i čvrsto zatvorite kada se sos ohladi.stil.rs