Ćufte u belom sosu!!!(RECEPT)


Sastojci 1 bajata kifla 2 glavice luka 500 g mlevenog mesa 1 jaje 3 kašike kapra so, biber 500 ml supe (instant) 1 list lovora 6 zrna bibera 2 kašike brašna 3 kašike putera 125 ml neutralne pavlake 1 kašika soka od limuna 1/2 kašičice šećera 1 žumance Priprema 1. Razmekšati kiflu. Iseckati glavicu luka pa sve pomešati s mesom, jajetom, kašikom kapra, malo soli i bibera. Napraviti 12 ćufti. 2. Iseckati drugu glavicu luka i prokuvati je sa supom, lovorom i zrnima bibera (oko 15 min). Ubaciti ćufte i kuvati ih 12 min. Izvaditi ćufte. Sok od kuvanja procediti i sačuvati. 3. Propržiti brašno na puteru, doliti tečnost od krčkanja i pavlaku. Krčkati 5 min. Dodati 2 kašike kapra i začiniti sokom od limuna, solju, biberom i šećerom. Vratiti knedle. Umešati žumance i skinuti sa ringle. stvarukusa.rs