Italijanski paradajz: Zimska salata ili savršen preliv za testeninu! (RECEPT)
Ako imate svež ruzmarin, koristite njega, 2 grančice, ili ga sitno iseckajte ili stavite cele grančice, pa ih sa lovorom izvadite. Sastojci: 3 kg paradajza 2 glavice belog luka 4 lista lovora 1 kašika ruzmarina 1 kašika origana 2 dl ulja 1/2 kesice konzervansa malo soli biber Priprema: Paradajz oprati, pa ga preliti vrelom vodom (popariti kako bi se lakše ljuštili), oljuštiti ga i iseći na kockice, beli luk takođe iseći na kockice. Staviti ulje u šerpu i dinstati paradajz, dodati beli luk, lovor, origano, ruzmarin, so i biber, pa i dalje kuvati paradajz. Kada voda uvri, dodati pola kesice konzervansa. Kada se konzervans otopi, izvaditi listove lovora i sipati u tegle. stil.rs