NAJBOLJI RECEPT ZA GRAŠAK!!!
Potrebno je: - 1/2 kg. graška - 1 glavica luka - 2 šargarepe - 1 kašika začina - 1 k.k. brašna - 1 zelena paprika - 1 kockica za supu - malo ulja - seckan celer ili peršun (list) Kako se priprema grašak Sipati u šerpu malo ulja pa ispržiti sitno seckan luk. Kad luk dobije staklastu boju dodati seckanu šargarepu i papriku pa i nju propržiti nekoliko minuta. Zatim dodati grašak, može svež, iz konzerve ili zamrzivača. Sipati malo vode pa pirjati grašak dok ne omekne. Zatim dodati brašno i sipati još malo vode da uvri. Na kraju dodati seckan celer i poklopiti i skloniti sa šporeta. Uz grašak možete servirati, kompir pire ili pomfri, pržen kobasice , faširane, prženu piletinu ili dinstane krmenadle što sam ja uradila. opusteno.rs