Pikantna (ljuta) turšija sa grožđem i zelenim čeri paradajzom!
Ako volite kiselo-slatko-ljutu kombinaciju ukusa sigurno će vam se svideti ova turšija. Sastojci Grožđe Zeleni čeri paradajz Ljute papričice Beli luk Bela slačica Alkoholno sirće So Voda Priprema U prethodno pripremljene tegle (zagrejane u rerni na 100 stepeni), na dno sipati supenu kašiku slačice, a zatim ređati grožđe, paradajz, beli luk i ljute papričice. Da bi bilo interesantnije i ukusnije upotrebite bar dve ili više sorti grožđa. Ljute papričice stavite po ukusu. Mi smo za našu turšiju koristili nekoliko vrsta koje dolaze u raznim bojama i oblicima. Za jednu teglu turšije dovoljno je staviti jedan do dva čena belog luka. Ako su čenovi krupni možete ih iseći na duž. Kada napunite teglu nalijte je mešavinom sirćeta, vode i soli. Odnos ćete najlakše izmeriti jednom običnom čašom od 2 dl. i to tako što 1 dl. čini prethodno prokuvana i ohlađena voda, 1 dl. alkoholno sirće, i u to se izmuti jedna supena kašika soli. Tečnost obavezno mora da prekrije grožđe, paradajz i papriku. srbijanatanjiru.com