Punjene paprike najbolji recept ikada!!!


Potrebni sastojci: 1 kg. sitnijih paprika 100 gr crvenog luka 400 gr mesa bez kosti 80 gr riže 2 kašike ulja malo peršunovog lista 200 gr kajmaka 0.5 l mlijeka malo aleve paprike malo putera malo bibera malo soli Način pripreme: Paprike se očiste, operu i odreže im se vrh. Meso se samelje, posoli, pobiberi i doda riža. Luk se očisti i sitno isjecka, peršun se sitno isjecka. Sve sastojke izmješati sa malo ulja i vode. Smjesom puniti paprike, zatvoriti vlastitim pokopcem i slagati u lonac. Doda se voda, poklopi se i kuha, po potrebi u toku kuhanja dodavati vodu ali tek toliko da ne zagori. Kada su praprike kuhane, doda se kajmak i mlijeko. Paprike se mješavinom zaliju i puste da lagano vriju dok se saft ne sjedini. Paprike se zaprže masnočom i alevom paprikom. Izvor: Glamurozni život domaćice