Pileći bataci u sosu od pavlake!(RECEPT)
"Pileći bataci u nežnom sosu od pavlake, zapečeni u rerni i posuti sa malo parmezana. Neverovatno ukusno jelo!" Potrebni sastojci pileći bataci - 1 kg, donji deo so - po ukusu biber maslac - 30 g maslinovo ulje - 30 ml aleva paprika - 2 supene kašike, dimljena vegeta - 1 supena kašika peršun - nekoliko strukova parmezan - 50 g ZA SOS pavlaka - 300 ml, za kuvanje pileći bujon - 300 ml beli luk - 1 čen limun - sok od 1/2 limuna majčina dušica - 1 prstohvat Način pripreme Operite i osušite pileće batake, stavite ih u posudu i začinite solju, biberom vegetom i dimljenom alevom paprikom. Lepo utrljajte začine u njih. U tiganj na vatri stavite malo maslaca i maslinovog ulja i ugrejte na jakoj temperaturi. Stavite batake i pržite dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana. Izvadite na ubrus da se ocede. Mast iz tiganja bacite, nemojte prati i sipajte novu, oko 2 supene kašike. Beli luk sitno iseckajte i stavite u mast, pržite samo nekoliko minuta, koliko da pusti miris i da ne zagori, nakon toga sipajte bujon i pavlaku, mešajte, dodajte sok od limuna i skinite sa vatre. Poređajte batake u pleh i prelijte sosom od pavlake. Stavite parmezan i majčiinu dušicu, i stavite u renru na 180 stepeni 30 minuta. Ja sam stavila suvi parmezan iz kesice, jer nisam našla drugi, za bolji ukus i ako je moguće koristite kvalitetan. Na kraju po želji pospite peršunom i suvom ljutom paprikom.
bonapeti.rs