NAJBOLJA ZIMNICA SA JUGA SRBIJE: Paprike na vranjanski način!
Za sve one koji vole pečenu papriku, ali ne i aromu koju one poprime u zamrzivaču, ovo je odlično rešenje za zimnicu. Sastojci: paprika (mesnate babure ili mesnate crvene šilje) ulje so vinsko sirće Priprema: Mesnate paprike ispecite na šporetu i ostavite ih tako neoljuštene da stoje jedan dan. Sutradan u šerpu uspite ulje prema broju paprika (ako treba, kasnije ćete ga dodati još), ali ulje mora biti dobro zagrejano. Svaku oljuštenu paprika umačite u ulje, odmah vadite i ređajte u toplu teglu. Svaki red paprika malo posolite. Napunite teglu da ostane tri prsta prazna. Ostavite paprike u tegli još jedan dan i potom ih nalijte vinskim sirćetom. Teglu samo poklopite tanjirićem jer paprike previru i izbacuju ulje. Kad se završi vrenje (što paprici ništa ne oduzima od ukusa), dodajte još sirćeta da paprike u njemu ogreznu. Sad povežite tegle i opstavite s ostalom zimnicom. ( LISA.RS )