OVU PITU ĆETE POJESTI U SLAST I SVI ĆE VAM TRAŽITI RECEPT!


Sastojci Glavni sastojci 500 gr kora za pite( oko 10 listova) Nadjev 500 gr mljevene junetine 2 kom luka 1 šaka peršinovog lista nešto soli i papra 1 dl ulja Preliv 2 dl jogurta 2 dl mineralne vode 4 kom jaja malo soli Priprema Pržiti sitno sjeckan luk na ulju. Dodati meso, posoliti i popapriti po ukusu. Pržiti na jačoj vatri 10-15 minuta i povremeno miješati. Obilato posuti sitno sjeckanim peršunom U nauljen pleh staviti 2 kore pa posuti nadjevom. Može odmah i vruć nadjev Potrošiti sav materijal i narezati na sitnije kocke Preliti umućkanim jajima, jogurtom i mineralnom vodom. Ostaviti oko 15 minuta da se preliv upije u proreze. Peći 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva. Reš pečeno ponovo narezati.