Svečana pogača: Naučite da pravite najlepši hleb korak po korak! (RECEPT)
Jednostavan recept i detaljno objašnjenje kako da napravite ovu pogaču. Sastojci: 600 - 700 g brašna, 1 kašičica šećera, kockica kvasca, malo soli, 400 ml mleka, 50 ml ulja, vezica blitve ili spanaća, 200 g sira, semenkice, krupna so Priprema: Kvasac rastvorite u mlakom mleku, pa dodajte šećer, ulje, brašno i so i zamesite srednje tvrdo testo. Ostavite da odmara pokriveno oko 30 minuta Testo podelite na dva dela ili više loptica ako vam je lakše. Na sredinu tepsije prečnika 26 cm stavite manju staklenu činiju. Testo razvijte i secite na kocke pa ih secite na 4 dela, ali sredinu ne. U sredinu stavite malo izdinstane blitve izmešane sa sirom. Uhvatite jednu četvrtinu testa za špic pa je prebacite ka sredini tako i nasuprot pa ih prstima sastavite, a spoljne vrhove spojite . Tako sve stavljajte u krug. Na sredini secite krugove pa svaki krug secite na osmouglove opet ostavljajući sredinu celu, stavite po malo sira i blitve i uvite ruže tako što ćete latice testa uvijati oko sira.
kurir.rs