Kinder pingvin u obliku rolata sa jagodama

Poslastica koju deca obozavaju,pravila sam ga i kao snit,ali je lep i o u obliku rolata,sa i bez dodatka jagoda ili bilo kog sezonskog voca. Sastojci 6 osoba Priprema 1. za koru umutiti 6 belanaca u cvrst sne,dodati 8 kas.secera i mutiti dok se secer ne otopi,dodati vodu,zumanca,vanilu,prasak za pecivo,kakao i brasno i mutiti blago spatulom. Sipati na pek papir koji sam podmazala i peci na temperaturi 180 stepeni nekih 10 ak minuta.Vruc rolat staviti na krpu i blago uviti,ostaviti na kratko da se prohladi pa odviti i preliti sa kakaom ili cokoladnim mlekom,pa ponovo uviti i istaviti da se ohladi.Za to vreme umutiti krem.Mutiti slatku pavlaku,ne previse da se ne bi zgrudvala,dodati secer u prahu i krem sir. i mutiti jos malo. Ohladjeni rolat staviti na strec foliju razviti i premazati kremom,moze se staviti bilo koje voce,moze krem od voca sa pudingom,po zelji.Oblikovati rolat,malo ga valjati po stolu da se lepo oblikuje i ostaviti u frizider do sutradan ili zamrzivac na nekoliko sati,da se dobro stegne. Izvaditi rolat iz frizidera,sve sastojke za glazuru otopiti na pari i preliti preko rolata,ostaviti da se stegne glazura ,ukrasiti po zelji i servirati. 1 Vanilin šećer Dolcela 6 kasika tople vode 6 zumanaca 6 belanaca 8 kas. sećera ( kristal) 4 kas. glatkog brasna 1 kas. Praska za pecivo 2 pune kasike kakao praha za preliv 6-7 kas. skuvanog kakaa ili cokoladno mleko krem 250gr. slatke pavlake (mlečne) 50.gr. secera u prahu 100gr. svježeg sira (krem sira) glazura 100.gr. cokolade za kuhanje 100ml. mleka 1 kas. kakao praha 1 kas. sećera ( kristal) 50 gr. putera/maslaca