Kinder pingvin u obliku rolata sa jagodama
Poslastica koju deca obozavaju,pravila sam ga i kao snit,ali je lep i o u obliku rolata,sa i bez dodatka jagoda ili bilo kog sezonskog voca.
Sastojci 6 osoba Priprema
1.
za koru umutiti 6 belanaca u cvrst sne,dodati 8 kas.secera i mutiti dok se secer ne otopi,dodati vodu,zumanca,vanilu,prasak za pecivo,kakao i brasno i mutiti blago spatulom.
Sipati na pek papir koji sam podmazala i peci na temperaturi 180 stepeni nekih 10 ak minuta.Vruc rolat staviti na krpu i blago uviti,ostaviti na kratko da se prohladi pa odviti i preliti sa kakaom ili cokoladnim mlekom,pa ponovo uviti i istaviti da se ohladi.Za to vreme umutiti krem.Mutiti slatku pavlaku,ne previse da se ne bi zgrudvala,dodati secer u prahu i krem sir. i mutiti jos malo.
Ohladjeni rolat staviti na strec foliju razviti i premazati kremom,moze se staviti bilo koje voce,moze krem od voca sa pudingom,po zelji.Oblikovati rolat,malo ga valjati po stolu da se lepo oblikuje i ostaviti u frizider do sutradan ili zamrzivac na nekoliko sati,da se dobro stegne.
Izvaditi rolat iz frizidera,sve sastojke za glazuru otopiti na pari i preliti preko rolata,ostaviti da se stegne glazura ,ukrasiti po zelji i servirati.
1 Vanilin šećer Dolcela
6 kasika tople vode
6 zumanaca
6 belanaca
8 kas. sećera ( kristal)
4 kas. glatkog brasna
1 kas. Praska za pecivo
2 pune kasike kakao praha
za preliv
6-7 kas. skuvanog kakaa ili cokoladno mleko
krem
250gr. slatke pavlake (mlečne)
50.gr. secera u prahu
100gr. svježeg sira (krem sira)
glazura
100.gr. cokolade za kuhanje
100ml. mleka
1 kas. kakao praha
1 kas. sećera ( kristal)
50 gr. putera/maslaca