Kolač sa kajsijama

Sastojci 8 osoba 5 jaja 75 g šećera 75 ml ulja 90 g brašna 1 mala kašičica gustina 1 kašika limunove korice 30 ml limunovog soka prstohvat soli 1 kesica burbon vanila 8 do 10 kajsija prah šećer DODAJ U POPIS ZA KUPNJU Coolinarika zna koji su recepti najbolji! Priprema 1. Razdvojiti belanca od žumanca i ostavite ih da odstoje na sobnoj temperaturi. ( Jaja je mnogo lakše razdvojiti dok su hladna ) Brašno i gustin prosejati nekoliko puta. ( originalni recept traži brašno za torte / cake flour i ako imate to brašno, slobodno koristite to brašno ) 2. Umutiti belanca i prstohvat soli u mek šne pa dodavati po malo šećera i mutiti na većoj brzini dok ne dobijete čvrst šne. Pošto se ovde ne koristi prašak za pecivo vrlo je važno da su belanca umućena penasto da bi imala što više vazduha u sebi i da se kolač što bolje digne.Ostaviti na stranu. Mutiti žumanca i dodavati naizmenično ulje i limunov sok i na kraju dodati vanilu i koricu limuna ( ko želi, može da doda pomorandžin sok i pomorandžinu koricu ) 3. Dodavati po jednu trećinu žumanaca u belanca i spatulom ih nežno, pokretima odzgore prema na dole umešati, zatim dodati trećinu brašna i tako isto nežno sjediniti i paziti celo vreme da sce to radite nežnim pokretima jer belanca ne smeju da vam padnu dok sve ovo sjedinjujete, i tako uraditi još dva puta.