KUGLOF S BANANAMA, CIMETOM I KOKOSOVIM ULJEM
SASTOJCI:
2 šalice Superfoods Bio zobenog brašna
1 šalica Encian Bio kokosovog šećera
3 manje banane
2 jaja
6 žlica Encian Bio kokosovog ulja
1/2 šalice čokoladnih kapljica
vanilija
2 žličice Superfoods Bio Cejlonskog cimeta
pola čašice jogurta
3/4 žičice Encian Sode bikarbone
1/2 vrećice praška za pecivo
za preljev
4 žlice Superfoods Bio kakaa u prahu
3 žlice Encian Bio kokosovog ulja
2 žlice Encian Bio kokosovog šećera
PRIPREMA:
Banane zgnječiti vilicom pa im dodajte šećer, kokosovo ulje, jaja, jogurt i vaniliju.
Sad dodajte i suhe sastojke, brašno, sodu bikarbonu, cimet i prašak za pecivo.
Spojite suhe i mokre sastojke, umješajte čokoladne kapljice.
Kalup za pečenje premažite kokosovim uljem i pobrašnite.
Ulijte smjesu u kalup pa pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
Testirajte čačkalicom ako je pečeno.
Ohladite i izvadite iz kalupa pa prelijte čokoladnim preljevom.
Za čokoladni preljev potrebno je sve sastojke lagano mješati na vatri dok se sve ne otopi.