Najmekanije kiflice

Potrebno: 1 kg brašna 2 jaja 2 dl ulja 4 žlice šećera 2 žličice soli 1 kocka kvasca 1/2 l mlijeka maslac ili margarin žumanjak za premazivanje sjemenke za posipanje (sezam, lan, mak, kim) Priprema: kvasac razmutiti s malo mlijeka i šećera te ostaviti da se digne prosijati brašno te na sredinu ulijati kvasac, jaja, ulje, šećer i sol zamijesiti glatko tijesto tijesto podijeliti u 3 dijela i ostaviti da se udvostruči dignuto tijesto razvaljati u velike krugove, rezati uske trokute, svaki premazati otopljenim maslacom i uvijati kiflice kiflice stavljati na papir za pečenje i ostaviti da se još jednom dignu kiflice premazati žutanjkom i posipati sjemenkama margarin ili maslac (hladni) rezati na listiće i rasporediti među kiflice peči na 200-220°C dok ne dobiju lijepu boju