Tradicionalni razni recepti za zimnicu!!!
SLEDEĆA STRANA!!!
Recepti za kiseljenje povrća! Feferoni u dunsflaši Potrebno: 1 kg feferona (žutih, crvenih, zelenih), papar u zrnu, hren, 2 dl alkoholnog octa, 2 dl vode, sol Feferone dobro operite, osušite, odrežite im peteljke napola i na nekoliko ih mjesta nabodite čačkalicom. Zatim ih okomito i što gušće složite u male staklenke, dodajući tu i tamo papar u zrnu i komadiće hrena. Posebno prokuhajte razrijeđeni ocat s malo soli, zatim ga posve ohladite i njime prelijte feferone. Staklenke zavežite pergamentom.
Krastavci u octu(kiseli krastavci) Potrebno: 4 kg krastavaca, 1,25 l alkoholnog octa, 7 dl vode, 200 g šećera, sol, grančica kopra (vršci), zrna slačice, hren, list vinove loze Izaberite što manje, čvrste i neoštećene krastavce. Svaki krastavac operite mekom četkom, a vrh peteljke odrežite. Zatim ih dobro ocijedite, osušite i slažite što gušće jedan kraj drugog u oprane i suhe staklenke. Izmeću krastavaca stavljajte očišćen hren izrezan na prutiće, vrške kopra, zrna slačice i list vinove loze. Posebno prokuhajte otopinu oca, vode, soli i šećera, i još vruću prelijte po krastavcima. Drugi dio kad su se krastavci u staklenkama postupno ohladili, zavežite ih pergamentom i stavite na hladno, zračno mjesto.
Paprika za punjenje Pripravite: 7 paprika (toliko prosječno stane u jednu litrenu staklenku), sol, 3/4 kg rajčica (za svaku staklenku) Paprike očistite, operite, posušite, osolite iznutra i izvana, pa ostavite pokrivene da stoje tri sata da omekšaju. Složite ih jednu u drugu, da zauzmu što manje mjesta u staklenki. U međuvremenu operite, očistite i narežite rajčice. Skuhajte ih i protisnite (propasirajte). Zalijte time paprike, zavežite staklenke i skuhajte u pari.
NASTAVITE ČITATI NA SLEDEĆOJ STRANI....
SLEDEĆA STRANA!!!
agroklub.com