Musaka od zelja – recept!!!


Umesto čuvenih sarmica,koje zahtevaju vreme i strpljenje, može se pripremiti jednako ukusna musaka od zelja sa mlevenim mesom… Sastojci: 30 listova zelja 500 gr mlevenog mesa 2 jajeta 2 dl mleka 1 glavica crnog luka 1 dl ulja so, biber, aleva paprika Priprema: Lišće zelja dobro oprati i odseći mu drške.Podeliti na tri dela. Crni luk sitno iseckati, pa na ulju izdinstati. Dodati mleveno meso, pa zajedno kratko propržiti, uz stalno mešanje. Začiniti po ukusu. U podmazanu posudu za pečenje poređati deset listova zelja, preko polovinu pripremljenog mesa. Ponoviti postupak, pa odozgo poređati preostale listove zelja. Jaja umutiti viljuškom, dodati mleko, malo soli, i preliti preko složene musake. Poklopiti poklopcem ili aluminijumskom folijom, pa peći u zagrejanoj rerni oko pola sata. Pri kraju pečenja, skloniti poklopac i pustiti da se musaka zapeče. Služiti uz kiselo mleko.